Search
Close this search box.

Projekti

Sintra Erasmus+

Projekt SINTRA razvija prilagođene i inovativne resurse te alate za osposobljavanje usmjerene na podršku INTRApoduzetništvu, a u svrhu održivosti organizacija u poslovnom, civilnom ili vladinom sektoru širom Europe.
Erasmus+ Projekt SINTRA - Održivost kroz INTRApoduzetništvo - Agencija VEGORA

SINTRA– Održivost kroz INTRApoduzetništvo je 24-mjesečni Erasmus+ projekt (KA2: Strateška partnerstva za obrazovanje odraslih) prilagođen kako bi pružio integriranu podršku, prilagođenu potrebama organizacija za razvoj vještina, kompetencija i stavova među zaposlenicima i vlasnika poduzeća u svrhu razvoja održivosti organizacija.

Održivost u poslovanju se odnosi na učinak unutarnjih politika i praksi organizacije na okoliš i društvo. Također je dobro povezan s održivošću i konkurentnošću same organizacije.

Intrapoduzetništvo je praksa usvajanja poduzetničkog ponašanja unutar uspostavljene organizacije od strane svojih zaposlenika radi postizanja inovativnih proizvoda ili usluga.

Projekt SINTRA razvija prilagođene i inovativne resurse i alate za osposobljavanje usmjerene na podršku intrapoduzetništvu usmjerenu na održivost organizacija u poslovnom, civilnom ili vladinom sektoru širom Europe.

PROJEKT

Projekt SINTRA razvija prilagođene i inovativne resurse i alate za osposobljavanje usmjerene na podršku intrapoduzetništvu usmjerenu na održivost organizacija u poslovnom, civilnom ili vladinom sektoru širom Europe.

TARGET GRUPE
Targetirane grupe u projektu su vlasnici i njihovi zaposlenici iz poslovnog, civilnog i državnog sektora koji su zainteresirani za rast konkurentnosti i održivosti kroz razvoj intrapoduzetništva.

CILJEVI

  • Bolje razumijevanje nacionalnog i sektorskog konteksta u odnosu okoliša, socijalne i ekonomske održivosti iz intrapoduzetničke perspektive i utvrđivanje postojećih nesrazmjera u intrapoduzetničkom načinu razmišljanja na organizacijskoj razini.
  • Razraditi inovativnu metodologiju obuke, alate i materijale, kombinirajući procese intrapoduzetničkog obrazovanja i savjetovanja usmjerenog na održivost u jedinstven, integriran pristup, kako bi se povećao utjecaj organizacija na okruženje i njihova društvena i poslovna održivost.
  • Udovoljavanje potrebama organizacija pružanjem pilot radionica i savjetodavnih usluga usmjerenih na održivost, povećavajući intrapoduzetničke napore koji bi na kraju mogli dovesti do novih ili modificiranih proizvoda i usluga s pozitivnim učinkom na održivost.
  • Prijenos rezultata projekta u druge zemlje uspostavljanjem platforme za e-učenje i stvaranje alata za inovacije za intrapoduzetništvo usmjereno na održivost i koje je svima dostupno.

PARTNERI

SINTRA konzorcij se sastoji od sedam partnerskih organizacija iz šest zemalja:

Símenntunarmiðstöðin á Vesturlandi, Island – www.simenntun.is – Koordinator

Razvojna agencija grada Velike Gorice – VE-GO-RA, Hrvatska – https://vegora.hr/

APOPSI Information Technology, Consulting and Training Services S.A., Grčka – www.apopsi.gr

Dialogue Diversity Unipessoal, Portugal – https://dialogue-diversity.pt

YSBF Youth in Science and Business Foundation, Estonija – www.ysbf.org

Creatrix, Island – www.creatrix.is

Tora Consult, Bugarska – www.toraconsult.com

REZULTATI

  • Analiza nesrazmjera u nacionalnom i sektorskom kontekstu na području okoliša, socijalne i ekonomske održivosti iz intrapoduzetničke perspektive i utvrđivanje srodnih dobrih praksi koje se mogu koristiti kao obrazovni izvori za poslodavce i zaposlenike.
  • SINTRA kurikulum i obrazovni resursi za zaposlenike I vlasnike s fokusom na održivost intrapoduzetničkog obrazovanja.
  • Savjetovanja za razvoj održivih orijentiranih intrapoduzetničkih zadataka od strane predstavnika organizacija.
  • SINTRA e-platforma za učenje za pružanje resursa za osposobljavanje, razvijena u okviru projekta ciljanim i zainteresiranim krajnjim korisnicima.
  • Otvoreni skup alata za inovacije za podršku predstavnicima organizacija u prikupljanju ideja i modificiranju proizvoda, usluga i organizacijskih procesa kako bi bili ekološki prihvatljiviji i održivi u socijalnom i ekonomskom smislu.

E-LEARNING PLATFORM

SINTRA platforma za e-učenje omogućuje mješovito pilot učenje ciljnih skupina projekta i učenje na daljinu zainteresiranih poslodavaca i zaposlenika u intrapoduzetništvu usmjerenom na održivost nakon zaključenja projekta.

O! SINTRA APP

O! Aplikacija SINTRA pomoći će zaposlenicima u organizacijama da prikupljaju ideje i modificiraju proizvode, usluge i organizacijske procese kako bi bili ekološki prihvatljiviji i održiviji u socijalnom i ekonomskom smislu.

KONTAKT OSOBE ZA PROJEKT: Violeta Crnogaj violeta.crnogaj@vegora.hr

Blanka Kovač Walaitis blanka.walaitis@vegora.hr

Web stranica projekta: https://sintraproject.eu/

Facebook stranica projekta: facebook.com/sintraproject.eu –  pratite naše aktivnosti 

INFORMACIJE O DOSADAŠNJIM AKTIVNOSTIMA:

Ovaj projekt financiran je uz potporu Europske komisije. Ova publikacija odražava samo stavove autora i Komisija ne može biti odgovorna za bilo kakvu upotrebu informacija sadržanih u njoj. 

Skip to content