Besplatni alati za posao i olakšanu komunikaciju

Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Bez obzira koliko mislili da neki dodatni Internet alati koštaju, na tržištu ima puno alata za poduzetnike koji su besplatni za korištenje do određene granice, a  koje malim i srednjim poduzetnicima puno znače za unapređenje komunikacije kako unutar tima tako i sa klijentima.

Tako u vrijeme kad informacija ima sve više, a mjesta na našim računalima sve manje možete početi koristiti alate kao što je Drop Box , Google Drive  ili OneDrive.

Odluka je na vama koje usluge koristiti da se prestanete zabrinjavati gdje ćete pohraniti silne podatke koje želite sačuvati.

Osim toga komunikacija s vašim klijentima je vrlo važna u današnjem svijetu kad je konkurencija velika i  globalna, a klijenti vrlo brzu zaboravljaju s obzirom na puno informacija i poruka koje svakodnevno dobivaju. Poanta je da ne postanete zaboravljeni od strane potrošača. Tu je jedan od alata MailChimp putem kojeg možete slati Newslettere do 2000 klijenata na mjesec besplatno te ih na lijep način podsjetiti na vas i pružiti im nove obavijesti koje im mogu koristiti vezane za vaše poslovanje.

Google ima veliki broj aplikacija ciljano izrađenih za male i srednje poduzetnike kojima se možete koristiti u razne svrhe. Trebate se registrirati na Googlu te možete s istim podacima biti ulogirani na sve alate koje koristit (ukoliko želite), a da su od strane Googla. Neki od njih su:

Google Docs putem kojeg možete otvoriti, editirati i kreirati potrebne dokumente.

Google Slides pute kojeg možete otvoriti, editirati i  izraditi potrebne prezentacije.

Google Drawings putem kojeg možete kreirati dijagrame i grafove

Google Sheets putem kojeg možete otvarati, editirati i kreirati proračunske tablice.

Google Forms putem kojeg možete kreirati ankete

Google My Business vam služi za vidljivost na internetu i kratak opis vas, kao vašeg radnog vremena, lokacije, slika pa čak i virtualni hod kroz vaše poslovanje.

Potrošački barometar (Consumer Barometar) je zanimljiv alat putem kojeg možete saznati puno informacija o načinu razmišljanja ljudi i na koji način koriste tehnologiju, u koje doba dana pretražuju i sa kojih uređaja (važno za marketing i podešavanje kampanja), što ih potiče na kupnju i na koje načine konzumiraju određene proizvode, zašto kupuju van države i mnogo drugih sitnica koje bi bile važne za vaš segment poslovanja.

U svakom slučaju zanimljiv alat za dobivanje informacija o potencijalnim klijentima i da posluži kao smjernica za izradu marketinške strategije.

Google kalendar u današnje vrijeme neizbježan alat putem kojeg nećete zaboraviti na sastanke, pozive ili bilo koji drugi event sa detaljima koje trebate za isto, blizu ili daleko u budućnosti. Svakom se desilo da smetne s uma neke stvari za kojim žalite da ste propustili zbog pregršt obveza u danu.  Koristan je kako u poslovne tako i u privatne svrhe.

Ukoliko trebate pomoć s nekim od alata slobodno nam se obratite.

Skip to content