Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća

VEGORA - BESPOVRATNE POTPORE ZA NOVOOSNOVANA PODUZEĆA - MINGOR
Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021 – 2026. objavilo je 01. travnja Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“.

Potporama se želi potaknuti rast novoosnovanih malih i srednjih poduzeća (MSP) koja razvijaju inovacije (proizvode i usluge) temeljene na znanju ili visokim tehnologijama, koji su novi ili znatno poboljšani u usporedbi s dostignućima na tržištu. Podržat će se projekti u pred-komercijalnoj fazi za budući razvoj i komercijalizaciju proizvoda/usluga, tehnologija, povećanje proizvodnih kapaciteta povezanih s projektom i povećanje spremnosti poduzeća za investicije.

Prihvatljive aktivnosti koje je moguće financirati :

  • nadogradnja, osmišljavanje, provjera izvedbe, validacija tržišta ili tehnologije
  • ispitivanje, razvoj pilot-linija
  • zaštita intelektualnog vlasništva i vanjske usluge usmjerene na razvoj inovativne ideje (proizvode, usluge ili tehnologije)
  • osposobljavanje korisnika za specifične vještine za start-up tvrtke (u svrhu izgradnje kapaciteta i spremnosti za investicije).


Iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po prijavitelju

  • najniži iznos 200.000,00 HRK
  • najviši iznos 1.000.000,00 HRK.

 
Prihvatljivi prijavitelji: novoosnovani MSP-ovi (do 5 godina starosti)

Projektni prijedlozi podnose se isključivo putem sustava eNPOO od 1. lipnja 2022. godine  u 11:00 sati do iskorištenja raspoloživih sredstava za Poziv, a najkasnije do 30. lipnja 2023. godine: Unos prijave u sustav moguć je od 20. travnja 2022. godine.

Potencijalni prijavitelji mogu za vrijeme trajanja Poziva postavljati pitanja u svrhu dobivanja dodatnih pojašnjenja i obrazloženja odredbi Poziva. Pitanja se mogu podnijeti isključivo putem sustava eNPOO od 20. travnja 2022. godine, do 14 kalendarskih dana prije isteka krajnjeg roka za podnošenje projektnih prijedloga.

Više o Pozivu možete vidjeti na stranicama Ministarstva OVDJE.

Skip to content