Cities2030 na Degrowth konferenciji u Zagrebu

Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Deveta Međunarodna Degrowth konferencija održat će se u Zagrebu, od 29. kolovoza do 2. rujna 2023. godine.

Konferencija će okupiti aktiviste, umjetnike, akademike, praktičare, političke predstavnike i širu javnost kako bi istražili moguće načine brige i otpornosti za ljude i planet. Konferencija će obuhvatiti teme kao što su klimatska pravda, alternativne ekonomije i transformacijska klimatska politika.

Partneri iz Sveučilišta Vrije, Amsterdam i Laba Velika Gorica će udružiti snage i organizirati prezentacije projekta te panel-raspravu na temu ‘Održive i opravdane transformacije gradskih prehrambenih sustava: Slučaj Velika Gorica’. Konkretno, u sesiji će sudjelovati Violeta Crnogaj i Blanka Kovač Walaitis iz Razvojne agencije Grada Velike Gorice – VE-GO-RA, Mario Konić iz Inventivnih rješenja d.o.o. i Stella Archontaki iz IVM-a, Sveučilište Vrije Amsterdam.

Ova panel-rasprava će istražiti karakteristike i potencijal za transformaciju malih gradsko-regionalnih područja. Točnije, koristit će primjer Living Laba Velike Gorice – grada smještenog uz glavni grad Hrvatske. Gradsko-regionalna područja pokušavaju stvoriti male arene djelovanja kroz su-kreativni proces s građanima i lokalnim inicijativama. Može li kreacija gradske politike potaknuti nove sinergije koje zadovoljavaju potrebe građana na suradnički i kolektivni način?

Više informacija o konferenciji možete pronaći ovdje.

Transformirajmo prehrambeni sustav ZAJEDNO

Razvojna agencija Grada Velika Gorica – VE-GO-RA s poduzećem Inventivna rješenja (Velika Gorica LAB) provodi projekt Cities2030 sufinanciran iz EU programa Obzor2020, zajedno sa više od 40 partnera iz 17 europskih zemalja. Cilj projekta je uspostava suvremenog i održivog gradskog sustava hrane, što uključuje sva područja vezana za tokove hrane – od proizvodnje, distribucije, prodaje do zbrinjavanja organskog otpada.

Pratite nas na službenim stranicama projekta

WEB MJESTO CITIES2030 FACEBOOK CITIES2030 LINKEDIN CITIES2030

Zadnje objavljeno

Poziv-Invento-Summit-Zagreb-22.03.2024

[POZIV]Invento Summit “The power of Intelligence – bez naknade

Kada i gdje? U petak, 22.ožujka 2024. godine u Hotelu Academia u Zagrebu. Na INVENTO Summitu očekuje se okupljanje preko 250 stručnjaka i profesionalaca iz preko 15 zemalja EU, uključujući i preko 50 alumnija Professional Fellows Programa američkog State Departmenta. Ulaznice su besplatne za sve sudionike.

Skip to content