[PREDAVANJE] Zarada od 1.000 kuna – koliko ostaje poduzetniku

Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Razvojna agencija Grada Velika Gorica “VE-GO-RA” organizira radionicu sa ciljem transparentnog prikaza svih aspekata oporezivanja poduzetničke djelatnosti, kako bi polaznici u okviru svojeg poslovanja mogli samostalno planirati i izračunati konačnu dobit ili dohodak svog poslovanja, odnosno onaj iznos koji u konačnici ostaje vlasniku trgovačkog društva (d.d., d.o.o. i j.d.o.o.) ili obrta.

Polaznicima će se, na praktičnim primjerima i modelima, uz primjenu važećih računovodstvenih, poreznih te ostalih relevantnih propisa, između ostaloga, prikazati sljedeći aspekti oporezivanja i utvrđivanja konačne dobiti kod trgovačkih društava i obrta odnosno dohotka kod obrta:

Priznavanje i odnos prihoda/primitaka i rashoda/izdataka te utvrđivanje dobiti prije oporezivanja (kod trgovačkog društva) ili dohotka prije oporezivanja (kod obrta)

Utjecaj obračuna i plaćanja poreza na dodanu vrijednost na visinu prihoda/primitaka, rashoda/izdataka i dobiti/dohotka prije oporezivanja

Način obračuna i utvrđivanja poreza na dobit te utvrđivanje dobiti nakon oporezivanja kod trgovačkih društava

Način utvrđivanja i oporezivanja ostvarenog dohotka kod obrtnika

Obračun obveznih članarina, doprinosa i renti (članarina turističkim zajednicama, članarina Hrvatskoj gospodarskoj komori, članarina Hrvatskoj obrtničkoj komori, spomenička renta, naknada za općekorisne funkcije šuma – OKFŠ i dr.) i njihov utjecaj na dobit trgovačkog društva odnosno dohodak obrtnika

Obvezna raspodjela dobiti nakon oporezivanja prije njene isplate vlasniku trgovačkog društva

Obračun i plaćanje poreza i prireza prilikom isplate dobiti vlasniku trgovačkog društva i dr.

VE-GO-RA radionica “ZARADA OD 1.000 KUNA – KOLIKO OD TOGA OSTAJE PODUZETNIKU” je u ponedjeljak, 27. rujna 2021., on-line, u 10 sati.

Prijaviti se na radionicu možete ovdje.

Predavači: TEB-ovi savjetnici

Obzirom da radionicu organiziramo i financiramo u sklopu projekta “Poduzetnički info”, predavanje ne naplaćujemo.

Zadnje objavljeno

Poziv-Invento-Summit-Zagreb-22.03.2024

[POZIV]Invento Summit “The power of Intelligence – bez naknade

Kada i gdje? U petak, 22.ožujka 2024. godine u Hotelu Academia u Zagrebu. Na INVENTO Summitu očekuje se okupljanje preko 250 stručnjaka i profesionalaca iz preko 15 zemalja EU, uključujući i preko 50 alumnija Professional Fellows Programa američkog State Departmenta. Ulaznice su besplatne za sve sudionike.

Skip to content