[RADIONICA] Radno pravo

Radionica-Radno pravo-MrežaBOND-VEGORA-16.05.2023.
Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Pozivamo vas na radionicu “Radno pravo” koja će se održati u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, Zagrebačka 37, u utorak, 16. svibnja 2023. godine od 10 do 13 sati. Radionica se odnosi na poduzetnike koji imaju zaposlene radnike ili planiraju zapošljavanje radnika (obrtnici, vlasnici d.o.o.-a ili j.d.o.o.-a) te će tema iste biti radni odnosi te bitne stavke na koje je potrebno obratiti pozornost prilikom zapošljavanja radnika te sklapanja ugovora o radu.

Radionica se odnosi na poduzetnike koji imaju zaposlene radnike ili planiraju zapošljavanje radnika (obrtnici, vlasnici d.o.o.-a ili j.d.o.o.-a) te će tema iste biti radni odnosi te bitne stavke na koje je potrebno obratiti pozornost prilikom zapošljavanja radnika te sklapanja ugovora o radu.

Osnovni zakon koji ćemo komentirati je Zakon o radu s posebnim osvrtom na najnovije izmjene te ćemo se osvrnuti i na druge propise iz područja radnog prava o kojima je potrebno voditi računa (Zakon o zaštiti na radu, Zakon o strancima i dr.).

Polaznici će saznati koji je potreban oblik i obvezan sadržaj svakog ugovora o radu te će se posebno govoriti o razlici ugovora o radu na određeno i na neodređeno vrijeme. Također, biti će govora o posebnim vrstama ugovora o radu – na daljinu i na izdvojenom mjestu rada te o probnom roku. Radionica će obuhvatiti i situacije raskida ugovora o radu, vrste otkaza (redoviti, izvanredni) te rokove i postupak samog otkazivanja ugovora o radu (kada je potrebno uputiti pisano upozorenje i dr.).

U vezi sa svakom podtemom radionice predavačica će davati primjere iz prakse, uključujući primjere situacija sklapanja ugovora o radu na određeno i na neodređeno vrijeme te primjere koji se tiču raskida ugovora o radu (bolovanje, otkazni rokovi, otpremnina).

Na kraju radionice bit će omogućeno postavljanje pitanja, rasprava i odgovori na pitanja.

Ova radionica je namijenjena svima koji su zainteresirani za radno pravo, osobito za one koji se bave zapošljavanjem radnika ili koji se nalaze u radnom odnosu.

Prijave su obavezne te molimo rezervirajte svoje mjesto na linku niže.

PREDAVAČICA:
Iva Babić je odvjetnica sa sjedištem vlastitog ureda u Zagrebu, koja se bavi uslugama savjetovanja i zastupanja domaćih i inozemnih klijenata u području prava društava, parničnim postupcima, u sporovima iz trgovačkog i građanskog prava, radnog prava te naplate potraživanja. Veliki dio njenog područja rada odnosi se na pružanje podrške fizičkim i pravnim osobama prilikom osnivanja društava ili proširenja poslovanja. Iva Babić je i ovlaštena medijatorica te se bavi rješavanjem postupaka na miran način. 

Radionica je financirana iz Javnog poziva za podnošenje prijava za sudjelovanje u postupku testiranja standardiziranih usluga za poduzetnika i certificiranja postupka pružanja standardiziranih usluga u okviru projekta “razvoj mreže PPI” putem HAMAG BICRO-a – FAZA 2″  

Za sva dodatna pitanja nas slobodno kontaktirajte na info@vegora.hr ili na 01/5542-668.

Zadnje objavljeno

Poziv-Invento-Summit-Zagreb-22.03.2024

[POZIV]Invento Summit “The power of Intelligence – bez naknade

Kada i gdje? U petak, 22.ožujka 2024. godine u Hotelu Academia u Zagrebu. Na INVENTO Summitu očekuje se okupljanje preko 250 stručnjaka i profesionalaca iz preko 15 zemalja EU, uključujući i preko 50 alumnija Professional Fellows Programa američkog State Departmenta. Ulaznice su besplatne za sve sudionike.

Skip to content