[RADIONICA] Vodič za poduzetnike – osnove računovodstva i financija

Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Otvarate poslovni subjekt ili ste već otvorili? Zanima Vas što sve trebate ispuniti od obveza prema državi, koje uopće institucije postoje, koje su Vaše obaveze nakon što počnete poslovati, koje sve obrasce trebate predati …. Ako tražite odgovore na ova pitanja i brojna druga vezanja uz početak poslovanja, organizacije općih dokumenata, računovodstva i financija poduzeća, onda nam se pridružite na ovoj radionici.

Radionica se održava 26.10.2023. godine od 12 do 15 sati na lokaciji Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica – vijećnica.

Ciljevi radionice:

Radionica je namijenjena svim poslovnim subjektima kojima su potrebna opća znanja o poslovanju, što nakon otvaranja i koje su obveze vezane uz računovodstvo, poreze i izvještaje prema državnim institucijama. Također na radionici mogu sudjelovati postojeći poduzetnici kako bi se upoznali sa promjenama otkako su otvorili poduzeće, ali i ponovili osnove.

Program seminara:

 1. PDV – od prijave u sustav PDV-a do predaje PDV obrazaca (obračun PDV-a, priznavanje PDV-a, sustav PDV naplaćeno/fakturirano, vrste PDV obrasca i rokovi predaje)
 2. Planiranje obveze i izdataka za PDV
 3. Poslovanje u sustavu PDV-a vs. poslovanje izvan sustava PDV-a – prednosti i nedostatci
 4. Porez na dobit i PDV – tips & tricks
 5. Neoporezive isplate
 6. Financijski izvještaji – rokovi predaje, vrste izvještaja i čitanje izvještaja
 7. Poslovna dokumentacija – primke, računi, otpremnice, izvodi sa žiro – računa, obračuni, zapisnici, ugovori (kupci, dobavljači, radnici) itd.
 8. Fiskalizacija, e-porezna, e-mirovinsko, e-fina, statistika
 9. Ostale moguće evidencije, izvještaji i institucije – prema djelatnosti
 10. Najčešće vrste inspekcija i nadzora
 11. Ostalo, pitanja i odgovori

Prijave su obavezne te molimo rezervirajte svoje mjesto na linku niže.

PREDAVAČICA: Ana Domitrović, mag. oec.


Po završetku srednje Ekonomske škole u Bjelovaru, upisuje se na Ekonomski fakultet Rijeka te paralelno radi u računovodstvenom servisu za mala i srednja poduzeća. Po stjecanju titule prvostupnice ekonomije, upisuje se na diplomski studij Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu Zagreb. Nakon stečene diplome magistre ekonomije, zapošljava se u Assa Abloy na radnom mjestu financijski kontroler sa zadaćama: uspostava odjela kontrolinga, izvještavanje za management, razne analize nabave, prodaje, proizvodnje i financija, lean u proizvodnji i lean u uredima (prodaja, nabava, financije). Implementacijom lean-a u proizvodnji i u uredima se bavila u poduzećima u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Rumunjskoj i Turskoj.
Trenutno radi u poduzeću Sigma Savjetovanje kao konzultant za implementaciju lean-a u proizvodnji, uslugama, prodaji, financijama i administraciji za brojna hrvatska poduzeća.

Za sva dodatna pitanja nas slobodno kontaktirajte na info@vegora.hr ili na 01/5542-668.

Skip to content