Search
Close this search box.

HAMAG – Mikro zajmovi za ruralni razvoj

Ruralni_razvoj_Natječaj_HAMAG-VE-GO-RA
Autor posta

Razvojna agencija Vegora

HAMAG-BICRO subjektima malog gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru izravno odobrava zajmove u skladu s uvjetima Programa ruralnog razvoja (PRR) Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Zajmovi su namijenjeni za financiranje mjera PRR 2014.-2020. godine:

  • Mjera 4 – Ulaganja u fizičku imovinu, podmjera 4.1 Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i podmjera 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda;
  • Mjera 6 – Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, podmjera 6.4. Ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima;
  • Mjera 8 – Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma, podmjera 8.6 Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda.

Zajmovi se odobravaju u iznosu od 1.000,00 do 25.000,00 EUR, uz kamatnu stopu od 0,1% i 0,25%, ovisno o razvijenosti JLS ulaganja, za zajmove za ruralni razvoj, odnosno 0,5% kod zajmova za obrtna sredstva.

Zajam za ruralni razvoj se odobrava na rok od 5 godina, uključivo poček, a zajam za obrtna sredstva na rok od 3 godine.

Zaprimanje zahtjeva je otvoreno do iskorištenja sredstava.

Detalji o zajmovima:

INVESTICIJE – Mikro zajam za ruralni razvoj OVDJE.

OBRTNA SREDSTVA – Mikro zajam za ruralni razvoj OVDJE.

Zadnje objavljeno

Hamag-bicro -informacije - VEGORA

[POZIV] Međunarodno suradnički projekti za tvrtke- Eurostars 3

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) najavljuje otvaranje zajedničkog poziva za međunarodne suradničke projekte u programu Eurostars 3 te omogućuje tvrtkama da pošalju radnu verziju svoje prijave na natječaj „Vaučer program za usluge stručnjaka za pomoć u pripremi projektne prijave za program Eurostars“.

Skip to content