Search
Close this search box.

Javni poziv za prijavu projekata poduzetnika u okviru programa “HBOR – subvencija kredita”

HBOR - subvencija kredita - VEGORA
Autor posta

Razvojna agencija Vegora

 

S ciljem poticanja razvoja poduzetništva na svom području Zagrebačka županija provodi program „HBOR – subvencija kredita“ u suradnji s  Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (dalje u tekstu: HBOR) i poslovnim bankama na način da se uključila u provedbu programa Poduzetništvo mladih, žena i početnika, Investicije privatnog sektora i Obrtna sredstva u okviru kojih subvencionira kamatnu stopu u visini od 1,00 p.p. godišnje.
Kreditna sredstva za prihvatljive korisnike kredita osigurati će HBOR, izravno ili kanalima poslovnih banaka, a sredstva za subvencije kamate korisnicima kredita u visini od 1,00 postotni poen osigurat će Županija. 
Korisnici kredita mogu biti mikro, mali i srednji poslovni subjekti (trgovačka društva, obrti, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, OPG-ovi,  zadruge i profitne ustanove) koji ulažu na području Županije, neovisno o sjedištu odnosno prebivalištu, a za projekte kojima se ne ulaže u djelatnosti primarne poljoprivredne proizvodnje i sektor ribarstva.
Krediti će se odobravati za financiranje ulaganja u osnovna sredstva, kao i za financiranje obrtnih sredstava (uključujući trajna obrtna sredstva), uz uvjete definirane sljedećim kreditnim programima HBOR-a važećima u trenutku odobravanja pojedinog poduzetničkog kredita:

  • Poduzetništvo mladih, žena i početnika
  • Investicije privatnog sektora
  • Obrtna sredstva
Sukladno navedenim programima HBOR-a i Odluci o provođenju programa „HBOR – subvencija kredita“ definirani su i najviši i najniži iznos kredita, te rokovi otplate kredita kako slijedi:

  • Poduzetništvo mladih, žena i početnika – najniži iznos 200.000,00 kuna, najviši iznos 2.000.000,00 kuna, rok otplate do 12 godina (iznimno do 14 godina)
  • Investicije privatnog sektora – najniži iznos 200.000,00 kuna, najviši iznos 5.000.000,00 kuna, rok otplate do 14 godina (iznimno do 15, odnosno 17 godina)
  • Obrtna sredstva – najniži iznos 100.000,00 kuna, najviši iznos 1.000.000,00 kuna, rok otplate do 12 mjeseci za kratkoročne kredite, odnosno za dugoročne kredite do 6 godina.
Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstva kreditnog potencijala.
Više informacija o javnom pozivu možete vidjeti ovdje.

Zadnje objavljeno

Poziv na Info dan Europskoga vijeća za inovacije

Poziv na Info dan Europskoga vijeća za inovacije

Prilika za poduzetnike da se informiraju o financiranju putem EIC Acceleratora. EIC Accelerator namijenjen je start-up poduzećima i MSP-ovima s inovacijama koje mogu disruptirati postojeća ili stvoriti nova tržišta. Uvjet je da se inovacija nalazi na TRL razini 5 – 8 te da se temelji na recentnim znanstvenim ili tehnološkim otkrićima (deep tech).

Skip to content