Search
Close this search box.

Javni poziv – Zagrebačka županija – Covid-19 – Potpore

Javni poziv - Zagrebačka županija - Razvojna agencija Grada Velika Gorica - VE-GO-RA - COVID-19 - MJERE
Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Upravni odjel za gospodarstvo i fondove Europske unije Zagrebačke županije raspisuje 04. lipnja 2020. godine Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za mikrosubjekte čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti Covid – 19.

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora Zagrebačke županije mikro subjektima malog gospodarstva čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti Covid – 19 s ciljem očuvanja i poticanja poslovne aktivnosti onim poduzetnicima čija je djelatnost OBUSTAVLJENA.

 

Prihvatljivi korisnici potpora su:

Mikro subjekti ( do 10 zaposlenih) malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva, koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i koji kumulativno ispunjavaju sljedeće uvjete:

 • Koji imaju sjedište i koji posluju na području Zagrebačke županije
 • Koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Covid – 19, a čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja (NN 32/2020) koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 19. ožujka 2020. godine
 • Koji imaju najmanje 1 zaposlenog, uključujući vlasnika/ cu obrta u mjesecu prije objave poziva, Vlasnik obrta se smatra zaposlenikom svog obrta ukoliko nema zasnovan radni odnos kod druge pravne ili fizičke osobe.
 • Koji imaju podmirene obveze poreza, prireza i doprinosa na i iz plaće ( dokazuje se potvrdom nadležne Porezne uprave)
 • Koji su u skladu s odredbama o potporama male vrijednosti ( dokazuje se Izjavom o korištenim potporama male vrijednosti i Izjavom o korištenim potporama male vrijednosti povezanih osoba)
 • Koji imaju podmirene obveze prema Zagrebačkoj županiji i čiji pojedinačni vlasnici i partnerski i povezani subjekti s Podnositeljem prijave imaju podmirene obveze prema Zagrebačkoj županiji ( dokazuje se Skupnom izjavom)

 

 

Prihvatljivi troškovi su troškovi nastali u periodu od 01. ožujka do 01. rujna 2020. godine, a odobravaju se za slijedeće prihvatljive troškove:

 • Za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti,
 • Za podmirenje kreditnih 7 leasing obveza za nabavljenu opremu koja služi za obavljanje osnovne djelatnosti,
 • Za korištenje/ najam poslovnog prostora
 • Za komunalne troškove
 • Za troškove telekomunikacija
 • Za knjigovodstvene usluge
 • Za licencije, koncesije i svih drugih troškova nastali za potrebe obavljanja osnovne djelatnosti
 • I drugih obrazloženih opravdanih troškova za očuvanje poslovne aktivnosti.

 

 

Visina subvencije iznosi 3.000,00 HRK jednokratno po zaposlenom radniku kod poduzetnika na puno radno vrijeme u prethodnom mjesecu koji prethodi raspisivanju Javnog poziva.

 

Rok za dostavu prijave je do 06. srpnja 2020. godine.

 

Dodatna pitanja i odgovore možete potražiti OVDJE.

 

Link na stranicu Zagrebačke županije i Javni poziv ovdje.

 

Osim informacija na webu,  Agencija VE-GO-RA dostupna je za sva pitanja po pitanju dostupnih mjera i na e-mail adresi mjere@vegora.hr i na telefonima 01/5542 667 i 01/5542 668.

Tu smo za vas, javite se!

 

Zadnje objavljeno

Poziv na Info dan Europskoga vijeća za inovacije

Poziv na Info dan Europskoga vijeća za inovacije

Prilika za poduzetnike da se informiraju o financiranju putem EIC Acceleratora. EIC Accelerator namijenjen je start-up poduzećima i MSP-ovima s inovacijama koje mogu disruptirati postojeća ili stvoriti nova tržišta. Uvjet je da se inovacija nalazi na TRL razini 5 – 8 te da se temelji na recentnim znanstvenim ili tehnološkim otkrićima (deep tech).

Skip to content