Javni poziv – Zagrebačka županija – Covid-19 – Potpore

Javni poziv - Zagrebačka županija - Razvojna agencija Grada Velika Gorica - VE-GO-RA - COVID-19 - MJERE
Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Upravni odjel za gospodarstvo i fondove Europske unije Zagrebačke županije raspisuje 04. lipnja 2020. godine Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za mikrosubjekte čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti Covid – 19.

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora Zagrebačke županije mikro subjektima malog gospodarstva čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti Covid – 19 s ciljem očuvanja i poticanja poslovne aktivnosti onim poduzetnicima čija je djelatnost OBUSTAVLJENA.

 

Prihvatljivi korisnici potpora su:

Mikro subjekti ( do 10 zaposlenih) malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva, koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i koji kumulativno ispunjavaju sljedeće uvjete:

 • Koji imaju sjedište i koji posluju na području Zagrebačke županije
 • Koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Covid – 19, a čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja (NN 32/2020) koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 19. ožujka 2020. godine
 • Koji imaju najmanje 1 zaposlenog, uključujući vlasnika/ cu obrta u mjesecu prije objave poziva, Vlasnik obrta se smatra zaposlenikom svog obrta ukoliko nema zasnovan radni odnos kod druge pravne ili fizičke osobe.
 • Koji imaju podmirene obveze poreza, prireza i doprinosa na i iz plaće ( dokazuje se potvrdom nadležne Porezne uprave)
 • Koji su u skladu s odredbama o potporama male vrijednosti ( dokazuje se Izjavom o korištenim potporama male vrijednosti i Izjavom o korištenim potporama male vrijednosti povezanih osoba)
 • Koji imaju podmirene obveze prema Zagrebačkoj županiji i čiji pojedinačni vlasnici i partnerski i povezani subjekti s Podnositeljem prijave imaju podmirene obveze prema Zagrebačkoj županiji ( dokazuje se Skupnom izjavom)

 

 

Prihvatljivi troškovi su troškovi nastali u periodu od 01. ožujka do 01. rujna 2020. godine, a odobravaju se za slijedeće prihvatljive troškove:

 • Za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti,
 • Za podmirenje kreditnih 7 leasing obveza za nabavljenu opremu koja služi za obavljanje osnovne djelatnosti,
 • Za korištenje/ najam poslovnog prostora
 • Za komunalne troškove
 • Za troškove telekomunikacija
 • Za knjigovodstvene usluge
 • Za licencije, koncesije i svih drugih troškova nastali za potrebe obavljanja osnovne djelatnosti
 • I drugih obrazloženih opravdanih troškova za očuvanje poslovne aktivnosti.

 

 

Visina subvencije iznosi 3.000,00 HRK jednokratno po zaposlenom radniku kod poduzetnika na puno radno vrijeme u prethodnom mjesecu koji prethodi raspisivanju Javnog poziva.

 

Rok za dostavu prijave je do 06. srpnja 2020. godine.

 

Dodatna pitanja i odgovore možete potražiti OVDJE.

 

Link na stranicu Zagrebačke županije i Javni poziv ovdje.

 

Osim informacija na webu,  Agencija VE-GO-RA dostupna je za sva pitanja po pitanju dostupnih mjera i na e-mail adresi mjere@vegora.hr i na telefonima 01/5542 667 i 01/5542 668.

Tu smo za vas, javite se!

 

Zadnje objavljeno

Poziv-Invento-Summit-Zagreb-22.03.2024

[POZIV]Invento Summit “The power of Intelligence – bez naknade

Kada i gdje? U petak, 22.ožujka 2024. godine u Hotelu Academia u Zagrebu. Na INVENTO Summitu očekuje se okupljanje preko 250 stručnjaka i profesionalaca iz preko 15 zemalja EU, uključujući i preko 50 alumnija Professional Fellows Programa američkog State Departmenta. Ulaznice su besplatne za sve sudionike.

Skip to content