Konkurentnost turističkog gospodarstva

Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Ministarstvo turizma RH objavilo je program dodjele bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva za 2019. godinu. Program Konkurentnost turističkog gospodarstva podijeljen je u sljedeće četiri mjere:

  1. Mjera A podupire povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata: A1 hoteli, A2 kampovi, A3 ostali ugostiteljski objekti za smještaj, A4 obiteljska poljoprivredna gospodarstva – koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.
  1. Mjera B – potiče razvoj posebnih oblika turizma kao što su ciklo-turizam, aktivni, pustolovni i sportsko-rekreativni turizam i dr.
  2. Mjera C odnosi se na dostupnost i sigurnost turista, odnosno dostupnost defibrilacije u ugostiteljskim objektima, dostupnost IT tehnologije za ubrzavanje i pojednostavljivanje komunikacije s turistima te aplikacije vezane za povećanje vidljivosti i prepoznatljivost destinacijske ponude.
  3. Mjera D odnosi se na prepoznatljivost, tj. plasman otočnih proizvoda kroz opremanje prodajno izložbenih prostora u ugostiteljskim objektima na otocima, realizaciju tematskih ruta i kreiranje paket aranžmana na temu „Hrvatski otočni proizvodi“, međunarodni skupovi u Hrvatskoj koji su vezani za investicije u turizmu.

Prihvatljivi prijavitelji su subjekti malog gospodarstva, odnosno trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

Najniži iznos bespovratnih sredstava je 20.000,00 kn, a najviši iznos bespovratnih sredstava je 400.000,00 kn, ovisno o mjeri. Intenzitet sufinanciranja projekta iznosi najviše 60% prihvatljivih troškova, s izuzetkom potpore za Mjeru C (za automatski vanjski defibrilator) kod koje intenzitet potpore može biti do 100 % prihvatljivih troškova.

Projektne prijave moguće je dostaviti do 1. ožujka 2019. godine.

 

Više informacija možete pronaći ovdje.

 

Zadnje objavljeno

Poziv-Invento-Summit-Zagreb-22.03.2024

[POZIV]Invento Summit “The power of Intelligence – bez naknade

Kada i gdje? U petak, 22.ožujka 2024. godine u Hotelu Academia u Zagrebu. Na INVENTO Summitu očekuje se okupljanje preko 250 stručnjaka i profesionalaca iz preko 15 zemalja EU, uključujući i preko 50 alumnija Professional Fellows Programa američkog State Departmenta. Ulaznice su besplatne za sve sudionike.

Skip to content