Krenule su prijave za HZZ mjere pomoći, za mjesec travanj – tko se prijavljuje?

DNEVNI INFO - mjere za pomoć poduzetništvu - VEGORA - HZZ
Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Na web portalu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ponovno je omogućeno podnošenje prijava za mjere pomoći uslijed COVID-19 krize. Riječ je o mjeri očuvanja radnih mjesta. Iznosi potpore, po radniku, su 4.000,00 kn za travanj i svibanj.

 

Tko se može prijaviti za ovu mjeru?

Na ovu mjeru se prijavljuju poslodavci, u cilju potpore isplata plaća za svoje radnike, ukoliko im je poslovanje pogođeno COVID-19 krizom, odnosno ukoliko zadovoljavaju propisane uvjete.

 

Prijavljuju li se poslodavci koji su već primili pomoć HZZ-a za mjesec ožujak?

Poslodavci kojima je već odobrena pomoć HZZ-a, odnosno koji su već korisnici potpore za ožujak, ne trebaju podnijeti prijavu za travanj i svibanj, ali će trebati dostaviti dokaz o isplati plaća za ožujak, kao uvjet za nastavak primanja potpore. Taj dokaz predavati će on-line, na stranicama HZZ-a, od idućeg tjedna. Za sada, nema dodatnih informacija oko potrebne dokumentacije i predaje samog dokaza.

 

Tko se prijavljuje za mjere pomoći HZZ-a, za travanj i svibanj?

Na ove  mjere se prijavljuju poduzetnici koji zadovoljavaju uvjete za primanje pomoći, a nisu se prijavili za potpore za ožujak ili im je zahtjev za ožujak odbijen!

 

Gdje se mogu naći podatci i upute oko uvjeta i načina podnošenja zahtjeva?

Sumirani pregled informacija o mjeri HZZ-a za očuvanje radnih mjesta, kao i pregled svih drugih aktualnih mjera pomoći poduzetnicima zbog COVID-19 krize, pogledajte na vegora.hr ili na stranicama HZZa.

 

Sva pitanja u vezi dostupnih mjera pomoći poduzetnicima u COVID-19 krizi, bilo nacionalnih ili lokalnih, potražite na webu Razvojne agencije Grada vegora.hr, na telefonima 5542 667 i 5542 668 ili se obratite mailom na mjere@vegora.hr

Zadnje objavljeno

[RADIONICA] Sve mogućnosti GoogleBusinessProfila-Agencija VEGORA-22.09.23

[RADIONICA] Sve mogućnosti Google Business Profila

Ima puno razloga zašto imati Google Business Profil, a posebno je važan za lokalno pretraživanje (lokalni SEO) te privlačenje novih klijenata. Prema istraživanju 4 od 5 lokalnih pretraga završe kupnjom proizvoda ili usluga. 

Skip to content