Mjere pomoći za turizam

DNEVNI INFO - mjere za pomoć poduzetništvu - VEGORA - HZZ
Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Dodatni paket mjera Vlada RH donijela je za turizam. Obzirom da na velikogoričkom području imamo već značajan broj iznajmljivača, odnosno pružatelja turističkih usluga, donosimo kratki pregled mjera pomoću uslijed krize COVID-19.

Čak 65 velikogoričkih iznajmljivača koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu od 26. ožujka ove godine plaćaju samopola iznosa godišnjeg paušala turističke pristojbe u 2020. godini, a u potpunosti su oslobođeni paušala za pomoćne krevete. Navedena mjera će biti provedena preko sustava eVisitor stoga se nije potrebno nigdje javljati. 

Prema podacima naše Turističke zajednice tijekom mjeseca ožujka na području grada Velike Gorice ostvareno je 1.602 noćenja od strane 918 turista, a nakon potresa i novih mjera kretanja donesenih povodom suzbijanja korona virusa, bilježi se pojačan broj upita i prijava naših sugrađana i gostiju, u vikendice/kuće za odmor na našem području, kao i prijave privremenog boravka kod stanovnika grada/općine putem sustava eVisitor.

Paušaliste, kao i obveznike poreza na dobit,  upućujemo i da prate ostale mjere poreznog rasterećenja (trenutno samo mogućnost odgode plaćanja, ali i mogućnost sklapanja upravnih ugovora za dospjele porezne obveze).

Koje su to mjere, možete pratiti ovdje.

 

Paket mjera Ministarstva turizma

Sve dostupne mjere pomoći Ministarstva turizma pregledno su prikazane na linku ovdje.

 

Ukoliko imate dodatnih pitanja oko realizacije prijava na pojedine mjere, slobodno nam se obratite. 

Telefoni:

01 5542 – 667

01 5542 – 668

E-mail: mjere@vegora.hr

Web: vegora.hr 

Na našim stranicama, ovdje, možete pogledati pregled svih aktualnih mjera za pomoć poduzetništvu.

Tu smo za vas!

Zadnje objavljeno

Poziv-Invento-Summit-Zagreb-22.03.2024

[POZIV]Invento Summit “The power of Intelligence – bez naknade

Kada i gdje? U petak, 22.ožujka 2024. godine u Hotelu Academia u Zagrebu. Na INVENTO Summitu očekuje se okupljanje preko 250 stručnjaka i profesionalaca iz preko 15 zemalja EU, uključujući i preko 50 alumnija Professional Fellows Programa američkog State Departmenta. Ulaznice su besplatne za sve sudionike.

Skip to content