Okrugli stol PUT ZDRAVLJA i otvorenje izložbe – pozivnica

Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Pozivamo vas na Okrugli stol “Put zdravlja” koja se održava u četvrtak, 29. lipnja 2023. godine, u 17 sati u Gradskoj vijećnici i otvorenje izložbe “Ja sam snaga” Vjekoslava Skledara u Galeriji Trumbetaš, Zagrebačka 37/1.kat, Velika Gorica u 19 sati.

Četvrtak 29.06.2023. | 17:00 h

Vijećnica POUVG-a

PUT ZDRAVLJA

Okrugli stol

Sudionici: Sandra Pavuć Drašković, Savjetnica zdrave prehrane, detoksikacije tijela i fitoaromaterapije; Suzana Krstić, Savjetnica za poslovanje i upravljanje u poslovanju, Savjetnica za osobni i poslovni razvoj; Đurđa Dehin, predsjednica udruge zagrebačke županije “Edukacijom protiv raka dojke “; Mateja Kalisar, ravnateljica razvojne agencije GVG Vegora, Lana Krunić Lukinić , pročelnica Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti.

U organizaciji Grada Velike Gorice, Razvojne agencije VE-GO-RA i gđe Suzane Krstić pokrenuta je ženska inicijativa za boljitak zdravlja naših sugrađanki. Za sve njih održat će se okrugli stol pod nazivom „Put zdravlja“. Cilj stola je osvijestiti, poučiti, podijeliti dostupne informacije o tome kako živjeti i moguće spriječiti pojavu bolesti/raka.

Neke od sudionice stola svojim će primjerima svjedočiti što su pokretači bolesti, put izlječenja ukoliko do iste i dođe i naučene lekcije svedene pod nazivnik “Put zdravlja”.

Četvrtak 29.06.2023. – 15.07.2023. | 19:00 h

Galerija Trumbetaš

NISMO SAME: JA SAM SNAGA…TO NIJE MOJA KOSA

Izložba fotografija Vjekoslava Skledara

U organizaciji Udruge Nismo same, Grada Velike Gorice i Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica ova jedinstvena izložba nagrađivanog fotografa Vjekoslava Skledara čiji je cilj destigmatizacija onkoloških pacijentica, kroz fotografske portrete predstavlja emotivne priče deset hrabrih žena koje su se susrele s teškom bolešću raka dojke te gubitkom kose. To je ujedno jedna u nizu izložba Udruge Nismo same, a glavni cilj je utjecati na okruženje i potaknuti promjenu percepcije javnosti prema bolesti od koje obolijeva sve veći broj mladih žena.

Jedna od najuočljivijih posljedica kemoterapije koja izaziva strah kod velikog broja oboljelih žena je gubitak kose. Kosa je dio njihova identiteta, osobnosti, ženstvenosti, snage i samopouzdanja, a “hoću li ostati bez kose?” neizbježno je pitanje koje si svaka od njih postavlja kada započinje proces liječenja raka dojke, najčešće maligne bolesti kod žena. Također, kroz povijest se kosa često povezivala s pojmom ljepote i osobnosti, što je važno svakom čovjeku. Upravo iz tog razloga organizirana je izložba fotografija pod nazivom „Ja sam snaga“ nagrađivanog fotografa Vjekoslava Skledara, koja prikazuje snažne žene suočene s gubitkom kose tijekom liječenja, a ima za cilj naglasiti važnost destigmatizacije za oboljele.

Izložba ostaje otvorena do 15. srpnja 2023.

Zadnje objavljeno

Poziv-Invento-Summit-Zagreb-22.03.2024

[POZIV]Invento Summit “The power of Intelligence – bez naknade

Kada i gdje? U petak, 22.ožujka 2024. godine u Hotelu Academia u Zagrebu. Na INVENTO Summitu očekuje se okupljanje preko 250 stručnjaka i profesionalaca iz preko 15 zemalja EU, uključujući i preko 50 alumnija Professional Fellows Programa američkog State Departmenta. Ulaznice su besplatne za sve sudionike.

Skip to content