Potpore poduzetništvu za smanjenje računa za potrošnju plina

Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Vlada RH je kroz paket mjera za ublažavanje rasta cijena plina pokrenula Program dodjele potpora za smanjenje troškova plina za mikro, male i srednje poduzetnike.

Za koga?
– mikro, male i srednje poduzetnike s godišnjom potrošnjom plina do 10 GWh.

Poduzetnici se prijavljuju za potporu kroz online aplikaciju.
Za ulazak u aplikaciju potrebno je upisati OIB i broj jednog obračunskog mjernog mjesta.  

Nakon unosa potrebnih podataka kreira se odluka o dodjeli potpore i vaučer na iznos ukupne potpore koji se određuje prema referentnoj potrošnji pojedinog korisnika. Odluku o dodjeli potpore e-mailom dobiva poduzetnik, a opskrbljivaču plinom dostavlja se vaučer.

Program potpore provodi se na način da poduzetnik svaki mjesec plaća iznos naveden na računu, a Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja  plaća subvencionirani iznos direktno opskrbljivaču plinom. Poduzetniku će se s njegovog vaučera automatski odbijati razmjerni mjesečni subvencionirani iznos zaključno s računom za ožujak 2023., ili ranije, ako iskoristi cijelu potporu definiranu odlukom o dodjeli potpore.

Više o potpori možete pročitati ovdje.

Zadnje objavljeno

Poziv-Invento-Summit-Zagreb-22.03.2024

[POZIV]Invento Summit “The power of Intelligence – bez naknade

Kada i gdje? U petak, 22.ožujka 2024. godine u Hotelu Academia u Zagrebu. Na INVENTO Summitu očekuje se okupljanje preko 250 stručnjaka i profesionalaca iz preko 15 zemalja EU, uključujući i preko 50 alumnija Professional Fellows Programa američkog State Departmenta. Ulaznice su besplatne za sve sudionike.

Skip to content