[PREDAVANJE] Društveno poduzetništvo – Kako izmjeriti društveni utjecaj poduzeća?

Predavanje “Društveno poduzetništvo - Kako izmjeriti društveni utjecaj poduzeća?”
Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Zadruga za etično financiranje  i Zelena mreža aktivističkih grupa, u suradnji s Razvojnom agencijom Velike Gorice, pozivaju Vas na predavanje pod nazivom “Društveno poduzetništvo – Kako izmjeriti društveni utjecaj poduzeća?” koja će se održati u srijedu, 23. ožujka 2022. u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta (Zagrebačka 37, Velika Gorica) s početkom u 13:00 sati. 

Predavanje će izlagati Maja Weisglass, sociologinja i suosnivačica lokalne mreže ECG konzultanata, a na predavanju će sudjelovati i društvena poduzetnica s područja Zagrebačke županije – Tatjana Kos, koja će predstaviti udrugu i poduzeće Hrvatski interijeri. Više o predavanju možete saznati u priloženom pozivu.

U sklopu predavanja ocrtati ćemo kontekst unutar kojeg se razvila svijest o važnosti društveno-poduzetničkog modela i ukratko razjasniti terminologiju te status društvenog poduzetništva u Hrvatskoj danas. U okviru nadolazećih zakonskih regulativa, ali i općeg cilja povećanja vidljivosti poduzeća koja posluju prema načelima društvene odgovornosti predstavit ćemo ECG (Economy for the Common Good) metodologiju.

ECG čini sveobuhvatan teorijski i metodološki okvir, s međunarodnim priznanjem i praksom te preporukom Europske komisije. ZEF donosi konzultantsku uslugu prema društveno poduzetničkom modelu, osposobljavajući ZEF mrežu konzultanata koja danas broji dvadesetak stručnjaka za izradu ECG nefinancijskog izvještaja. Ukratko će se objasniti proces izrade izvještaja, koji osim kvantificiranja utjecaja donosi i preporuke za daljnje poboljšanje poslovanja i upravljanje rizicima. Utoliko, ova usluga je namijenjena i onima koji nisu dosegli standard, koji imaju želju ne samo opstati već i konkurirati na tržištu. ZEF je od 2021. punopravni član međunarodne mreže ECG konzultanata i službeno predstavničko tijelo u Hrvatskoj.

COVID-19 NAPOMENA: Predavanje je ograničeno na 40 posjetitelja. Za sudjelovanje na
predavanju nije potrebna COVID potvrda.

Više o EU fondovima na www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.

Skip to content