[RADIONICA] Radno pravo

Radionica-Radno pravo-MrežaBOND-VEGORA-16.05.2023.
Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Pozivamo vas na radionicu “Radno pravo” koja će se održati u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, Zagrebačka 37, u utorak, 16. svibnja 2023. godine od 10 do 13 sati. Radionica se odnosi na poduzetnike koji imaju zaposlene radnike ili planiraju zapošljavanje radnika (obrtnici, vlasnici d.o.o.-a ili j.d.o.o.-a) te će tema iste biti radni odnosi te bitne stavke na koje je potrebno obratiti pozornost prilikom zapošljavanja radnika te sklapanja ugovora o radu.

Čime ćemo se baviti na radionici:

  • Općenito o radnim odnosima i na što obratiti pozornost prilikom zapošljavanja radnika te sklapanja ugovora o radu
  • Zakon o radu s posebnim osvrtom na najnovije izmjene i druge područja radnog prava o kojima je potrebno voditi računa: Zakon o zaštiti na radu, Zakon o strancima i dr.
  • Detaljne informacije o razlikama ugovora o radu na određeno i na neodređeno te osnovni sadržaj oba ugovora
  • Raskid ugovora o radu, vrste otkaza, rokovi i postupak prilikom otkazivanja ugovora o radu
  • Praktični dio rada, odnosno primjeri situacija sklapanja ugovora o radu na određeno i na neodređeno, primjeri koji se tiču ugovaranja probnog roka te primjeri koji se tiču raskida ugovora o radu
  • Pitanja, odgovori i rasprava

Ova radionica je namijenjena svima koji su zainteresirani za radno pravo, osobito za one koji se bave zapošljavanjem radnika ili koji se nalaze u radnom odnosu.

Prijave su obavezne te molimo rezervirajte svoje mjesto na linku:

PREDAVAČICA:
Iva Babić je odvjetnica sa sjedištem vlastitog ureda u Zagrebu, koja se bavi uslugama savjetovanja i zastupanja domaćih i inozemnih klijenata u području prava društava, parničnim postupcima, u sporovima iz trgovačkog i građanskog prava, radnog prava te naplate potraživanja. Veliki dio njenog područja rada odnosi se na pružanje podrške fizičkim i pravnim osobama prilikom osnivanja društava ili proširenja poslovanja. Iva Babić je i ovlaštena medijatorica te se bavi rješavanjem postupaka na miran način. 

Radionica je financirana iz Javnog poziva za podnošenje prijava za sudjelovanje u postupku testiranja standardiziranih usluga za poduzetnika i certificiranja postupka pružanja standardiziranih usluga u okviru projekta “razvoj mreže PPI” putem HAMAG BICRO-a – FAZA 2″  

Za sva dodatna pitanja nas slobodno kontaktirajte na info@vegora.hr ili na 01/5542-668.

Skip to content