Search
Close this search box.

[RADIONICA] Sve mogućnosti Google Business Profila

[RADIONICA] Sve mogućnosti GoogleBusinessProfila-Agencija VEGORA-22.09.23
Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Radionica “Sve mogućnosti Google Business Profila” je namijenjena svim velikogoričkim poslovnim subjektima, obiteljskim gospodarstvima i iznajmljivačima. Na radionici će se prezentirati koje koristi Google Business Profil pruža te promjene u sustavu nastavno na izmjene u 2022. godini kada je Google My Business postao Google Business Profil. Radionica se održava 22.09.2023. godine od 12 do 15 sati na lokaciji Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, vijećnica.

Ima puno razloga zašto imati Google Business Profil, a posebno je važan za lokalno pretraživanje (lokalni SEO) te privlačenje novih klijenata. Prema istraživanju 4 od 5 lokalnih pretraga završe kupnjom proizvoda ili usluga.  Bilo da se radi o restoranu, kozmetičaru, frizeru ili vodoinstalateru ili zabavi, biti prisutan znači imati direktnu komunikaciju s klijentima. Ukoliko niste na popisu lokalnih tvrtki kad kupac pretražuje (ili nemate povezane kontakte na profilu) propuštate veliku priliku za konverziju. 

Bez obzira imate li web stranicu, bili prisutni na društvenim mrežama, ovo je profil koji povezan s najviše korištenom tražilicom i kartama te korisnik ne treba biti prijavljen da mu se prezentirate, samo treba u Google tražilicu tražiti vaše usluge na željenoj lokaciji. Svi mi te usluge koristimo u svakodnevnom životu te ovim putem samo preuzimate kontrolu nad prezentacijom svoje tvrtke na najviše korištenoj tražilici.

Neke glavne mogućnosti:

  • Kratak opis poslovanja i/ili detaljan opis svih usluga koje nudite i posebnih ponuda
  • Kontakt podaci, klik za poziv, instant komunikacija, poruke
  • Mjesto poslovanja, mogućnost više lokacija ili poslovanje bez lokacije 
  • Radno vrijeme
  • Veze na web stranice
  • Pitanja i odgovori
  • Recenzije (sa slikama)
  • Objave

Naime, Google Business Profil za tvrtku može postojati bez obzira da li ste ga kao vlasnik otvorili, a sljedeći korak je da potrošači mogu ostavljati recenzije kojih niste ni svjesni da postoje. Zato je važno da postanete vlasnik svojeg profila te predstavljanje svoje tvrtke preuzmete u svoje ruke. VE-GO-RA je tu na raspolaganju s besplatnim savjetovanjem i inicijalnim postavljanjem Profila u sklopu projekta “Stavimo Grad na digitalnu kartu”.

PREDAVAČ

Krešimir Koružnjak je stručnjak za digitalni marketing s višegodišnjim iskustvom u vođenju online marketinških kampanja. Certificirani je Google partner za Google Ads program oglašavanja i Google Analytics program za praćenje i analizu web sjedišta. Vlasnik je digitalno marketinške agencije LosWebos.
Održao je brojne radionice na temu digitalnog marketinga za male i srednje poduzetnike diljem Hrvatske, a od 2017. godine bio je voditelj projekta „Google digitalna garaža“ – Grow with Google. Ujedno je držao predavanja za velikogoričke poduzetnike u sklopu istog projekta.
U Algebri je radio 4 godine kao rukovoditelj proizvoda za marketinške programe te je ujedno i stručni mentor predavačkog tima u okviru programa obrazovanja „Specijalist za internetski marketing“ i “Specijalist za internetsko oglašavanje“.

Zadnje objavljeno

Poziv na Info dan Europskoga vijeća za inovacije

Poziv na Info dan Europskoga vijeća za inovacije

Prilika za poduzetnike da se informiraju o financiranju putem EIC Acceleratora. EIC Accelerator namijenjen je start-up poduzećima i MSP-ovima s inovacijama koje mogu disruptirati postojeća ili stvoriti nova tržišta. Uvjet je da se inovacija nalazi na TRL razini 5 – 8 te da se temelji na recentnim znanstvenim ili tehnološkim otkrićima (deep tech).

Skip to content