Tko savjetuje poduzetnike?

Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Prema članku Kerrie MacPherson iz Harward Business Review-a ukoliko započinjete novi posao s potencijalom visokog razvoja, jedan od vrjednijih alata koje trebate odmah napraviti je organizirati savjetništvo. Grupa savjetnika kojima je glavni cilj vaš uspjeh ne služe samo da jačaju vaše ideje već vam pružaju input važnih kompetencija i resursa.

Većima poduzetnika, pogotovo u ranim fazama rada, ne pridodaju puno važnosti ovom načinu razvoja poduzeća, a takva grupa savjetnika svakako pridonosi poticanju snaga, uviđanju slabosti i drugih sitnica koje bi uvelike mogle pridonijeti funkcioniranju poduzeća bez poteškoća te razvijanju.

U programu „Entrepreneurial Winning Women“ (Žene u osvajanju poduzetništva) u samom početku savjetuju pridavanju pažnje ovakvom načinu poslovanja da bi posao skočio na novu razinu. Identificiraju se početnici s velikim idejama koje imaju veliku mogućnost razvoja te se treniraju u vođenju poduzeća sukladno potrebama i mogućnostima elitnog umrežavanja poduzetnika.

Neki od savjeta koji se nude:

  1. Traži kontakte izvan svoje bliže postojeće grupe poznanika.
  2. Kao glavnog savjetnika stavi poznatu osobu u lokalnim krugovima
  3. Utroši vrijeme na povezivanje s članovima savjetništva
  4. Postavi ciljeve i očekivanja za savjetništvo unaprijed, koliko često se sastaju i gdje
  5. Pojasni da je ovo savjetništvo koje se potrebi može mijenjati dodavati nove i micati stare članove s obzirom na potrebe samog razvijanja poduzeća

Puni članak na engleskom možete vidjeti ovdje: https://hbr.org/2013/10/who-advises-the-entrepreneur

Zadnje objavljeno

Poziv-Invento-Summit-Zagreb-22.03.2024

[POZIV]Invento Summit “The power of Intelligence – bez naknade

Kada i gdje? U petak, 22.ožujka 2024. godine u Hotelu Academia u Zagrebu. Na INVENTO Summitu očekuje se okupljanje preko 250 stručnjaka i profesionalaca iz preko 15 zemalja EU, uključujući i preko 50 alumnija Professional Fellows Programa američkog State Departmenta. Ulaznice su besplatne za sve sudionike.

Skip to content