Usluge računarstva visokih performansi za mala i srednja poduzeća – 30.01.2024.g.

Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Stručnjaci Sveučilišta u Zagrebu Sveučilišnog računskog centra Srce pomažu poduzetnicima i znanstvenicima u edukaciji, prijavi, pristupu i radu pomoću računarstva visokih performansi (high performance computing, HPC) te na taj način pomažu u digitalnoj transformaciji poduzeća i ustanova.

HPC jedna je od ključnih tehnologija današnjice, na koju se izravno naslanjaju brojna područja znanosti i tehnologije te industrije i društva u cjelini. HPC tako rješava resursno zahtjevne izazove s kojima se susreću istraživači, inovatori i inženjeri u različitim područjima, primjerice:

  • u izradi modela nove molekule,
  • nekoj drugoj simulaciji,
  • umjetnoj inteligenciji,
  • proučavanju elementarnih čestica ili pak
  • izradi novog modela automobila.

Srce u sklopu projekta Europski digitalni inovacijski centar „CROatian Industry and Society BOosting“ (EDIH CROBOHUB++)“ omogućuje nekoliko usluga u području HPC-a bez naknade za sva zainteresirana mala i srednja poduzeća:

  • edukaciju o prednostima korištenja HPC-a ,
  • podršku u pristupu mreži eksperata i HPC resursima te
  • savjetodavne usluge po mjeri poduzeća, uključujući pristup CPU i GPU resursima

Ukoliko imate ideju koju želite testirati prije ulaganja, a za nju vam trebaju računalni resursi kakve ne možete dobiti pomoću običnih računala, stručnjaci Srca mogu vam u tome pomoći.

Na predavanju, planiranom za utorak, 30. siječnja 2024. s početkom u 9:30 sati, očekuje vas 45-minutna prezentacija sa svim relevantnim informacijama o prednostima i mogućnostima koje primjena HPC-a pruža u razvojnim i istraživačkim aktivnostima neke tvrtke.

Lokacija predavanja je BIOCentar, Borongajska cesta 83, Zagreb.

Prijave za sudjelovanje na predavanju su otvorene do ponedjeljka 29. siječnja 2024.,17:00, a možete se registrirati putem sljedeće poveznice.


Za više informacija o tome što Srce može ponuditi i koje su koristi korištenja HPC-a pogledajte video „Što je HPC?“ https://www.youtube.com/watch?v=IniYMq2bJRI&t=1s
Više informacija o cjelokupnom portfelju usluga projekta CROBOHUB++ nalaze se na web stranici poziva.

Sva dodatna pitanja vezano uz HPC slobodno pošaljite na hpc-cc@srce.hr.

Zadnje objavljeno

Poziv-Invento-Summit-Zagreb-22.03.2024

[POZIV]Invento Summit “The power of Intelligence – bez naknade

Kada i gdje? U petak, 22.ožujka 2024. godine u Hotelu Academia u Zagrebu. Na INVENTO Summitu očekuje se okupljanje preko 250 stručnjaka i profesionalaca iz preko 15 zemalja EU, uključujući i preko 50 alumnija Professional Fellows Programa američkog State Departmenta. Ulaznice su besplatne za sve sudionike.

Skip to content