Velika Gorica LAB na eventu “Gastro Turopolja”

Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Razvojna agencija VEGORA i Inventivna rješenja sudjeluju u projektu CITIES 2030, sufinanciranog iz EU programa Horizon 2020. Ovim putem želimo zahvaliti Turističkoj zajednice VG koja je omogućila da se u sklopu “Gastro Turopolja” održi predavanje vezano za povezivanje lokalnih proizvođača i potrošača prema modelu Solidarne razmjene, a što je prvi event u sklopu LAB-a koji je kreiran u cilju unaprjeđenja lokalnog prehrambenog sustava Velike Gorice. Predavanje je vodio g. Robert Hadžić, inače konzultant za ruralni razvoj i direktor Udruge OPG-a Hrvatske.

Posebnu zahvalnost iskazujemo našim velikogoričanima na velikom interesu i broju anketa koje su ispunili za projekt Cities2030 jer je isti od velike važnosti za cjelokupnu zajednicu. S obzirom da smo svi prisutni u prehrambenom sustavu na razne načine, svima nam je u interesu da isti s godinama unaprjeđujemo. Ovaj projekt se bavi upravo s tim aktivnostima u iduće dvije godine te se nadamo i dalje. Inputi građana i proizvođača, a naravno i svih ostalih dionika sa područja Grada i Županije  važna su karika u daljnjoj organizaciji projekta i projektnih aktivnosti. U pripremi su radionice vezane za poslovanje proizvođača, predavanja vezana za inovacije u poljoprivredi, edukaciju građanstva i najvažnije od svega, povezivanje lokalnih proizvođača i potrošača, te uspostavu održivih kratkih lanaca opskrbe hranom. Lokalna kupovina, održivost prehrambenog sustava, kratki lanci opskrbe, inovacije, istraživanja u pogledu mjera politika – to su sve aktivnosti kojima se u ovom projektu bavi Velika Gorica LAB kao jedan od mnogih u projektu koji se provodi u 17 zemalja diljem Europe.

U svrhu daljnjih aktivnosti i unaprjeđenja našeg sustava, molimo vas ispunjavanje ankete niže te molimo prosljeđivanje svim našim velikogoričanima.

Anketa stanja prehrambenog sustava u Velikoj Gorici

Hvala na podršci i slobodno nas kontaktirajte za informacije i/ili suradnju u projektu.

Projekt Cities ima za cilj stvoriti preduvjete za daljnji razvoj i povećanje efikasnosti sustava proizvodnje, kratkih lanaca opskrbe – distributivnih lanca dostave i recikliranja hrane, sa gradovima kao nositeljima aktivnosti i s velikim naglaskom na aktivnu ulogu građana.

Pratite nas na službenim stranicama projekta:

WEB MJESTO CITIES2030 FACEBOOK CITIES2030 LINKEDIN CITIES2030

Zadnje objavljeno

Poziv-Invento-Summit-Zagreb-22.03.2024

[POZIV]Invento Summit “The power of Intelligence – bez naknade

Kada i gdje? U petak, 22.ožujka 2024. godine u Hotelu Academia u Zagrebu. Na INVENTO Summitu očekuje se okupljanje preko 250 stručnjaka i profesionalaca iz preko 15 zemalja EU, uključujući i preko 50 alumnija Professional Fellows Programa američkog State Departmenta. Ulaznice su besplatne za sve sudionike.

Skip to content