Search
Close this search box.

Velika Gorica LAB na eventu “Gastro Turopolja”

Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Razvojna agencija VEGORA i Inventivna rješenja sudjeluju u projektu CITIES 2030, sufinanciranog iz EU programa Horizon 2020. Ovim putem želimo zahvaliti Turističkoj zajednice VG koja je omogućila da se u sklopu “Gastro Turopolja” održi predavanje vezano za povezivanje lokalnih proizvođača i potrošača prema modelu Solidarne razmjene, a što je prvi event u sklopu LAB-a koji je kreiran u cilju unaprjeđenja lokalnog prehrambenog sustava Velike Gorice. Predavanje je vodio g. Robert Hadžić, inače konzultant za ruralni razvoj i direktor Udruge OPG-a Hrvatske.

Posebnu zahvalnost iskazujemo našim velikogoričanima na velikom interesu i broju anketa koje su ispunili za projekt Cities2030 jer je isti od velike važnosti za cjelokupnu zajednicu. S obzirom da smo svi prisutni u prehrambenom sustavu na razne načine, svima nam je u interesu da isti s godinama unaprjeđujemo. Ovaj projekt se bavi upravo s tim aktivnostima u iduće dvije godine te se nadamo i dalje. Inputi građana i proizvođača, a naravno i svih ostalih dionika sa područja Grada i Županije  važna su karika u daljnjoj organizaciji projekta i projektnih aktivnosti. U pripremi su radionice vezane za poslovanje proizvođača, predavanja vezana za inovacije u poljoprivredi, edukaciju građanstva i najvažnije od svega, povezivanje lokalnih proizvođača i potrošača, te uspostavu održivih kratkih lanaca opskrbe hranom. Lokalna kupovina, održivost prehrambenog sustava, kratki lanci opskrbe, inovacije, istraživanja u pogledu mjera politika – to su sve aktivnosti kojima se u ovom projektu bavi Velika Gorica LAB kao jedan od mnogih u projektu koji se provodi u 17 zemalja diljem Europe.

U svrhu daljnjih aktivnosti i unaprjeđenja našeg sustava, molimo vas ispunjavanje ankete niže te molimo prosljeđivanje svim našim velikogoričanima.

Anketa stanja prehrambenog sustava u Velikoj Gorici

Hvala na podršci i slobodno nas kontaktirajte za informacije i/ili suradnju u projektu.

Projekt Cities ima za cilj stvoriti preduvjete za daljnji razvoj i povećanje efikasnosti sustava proizvodnje, kratkih lanaca opskrbe – distributivnih lanca dostave i recikliranja hrane, sa gradovima kao nositeljima aktivnosti i s velikim naglaskom na aktivnu ulogu građana.

Pratite nas na službenim stranicama projekta:

WEB MJESTO CITIES2030 FACEBOOK CITIES2030 LINKEDIN CITIES2030

Zadnje objavljeno

Poziv na Info dan Europskoga vijeća za inovacije

Poziv na Info dan Europskoga vijeća za inovacije

Prilika za poduzetnike da se informiraju o financiranju putem EIC Acceleratora. EIC Accelerator namijenjen je start-up poduzećima i MSP-ovima s inovacijama koje mogu disruptirati postojeća ili stvoriti nova tržišta. Uvjet je da se inovacija nalazi na TRL razini 5 – 8 te da se temelji na recentnim znanstvenim ili tehnološkim otkrićima (deep tech).

Skip to content