Potpora Biram Hrvatsku

Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Kroz Program mjera aktivne politike zapošljavanja u 2022. godini HZZ je objavio mjeru Biram Hrvatsku kojom želi osnažiti gospodarsku aktivnost i raspon djelatnosti u većem dijelu RH.  Naime, ovom mjerom se kroz otvaranje novih poslovnih subjekata želi potaknuti unutarnje migracije ali i povratak osoba iz vanjske migracije država EGP (Europski gospodarski prostor) pa je tako mjerom Biram Hrvatsku moguće ostvariti novčane potpore za sljedeće dvije skupine:

  1. hrvatski državljani povratnici iz EGP u dobi do 60 godina imaju priliku ostvariti 50.000,00 kn.
  2. korisnici potpore za samozapošljavanje koji su registrirani na području indeksa razvijenosti I, II, III i IV, a koji izvrše promjenu prebivališta iz područja indeksa razvijenosti VII ili VIII u područje indeksa razvijenosti I, II, III ili IV, a sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti – imaju priliku ostvariti potporu od 25.000,00 kn.

Navedena mjera može se koristiti jedino u kombinaciji s potporom za samozapošljavanje.

Više o navedenoj potpori možete pročitati OVDJE.

Za detaljnije informacije, pitanja i savjete, te izradu poslovnog plana slobodno nas kontaktirajte na info@vegora.hr ili putem telefona na 01 5542 667.

Zadnje objavljeno

Poziv-Invento-Summit-Zagreb-22.03.2024

[POZIV]Invento Summit “The power of Intelligence – bez naknade

Kada i gdje? U petak, 22.ožujka 2024. godine u Hotelu Academia u Zagrebu. Na INVENTO Summitu očekuje se okupljanje preko 250 stručnjaka i profesionalaca iz preko 15 zemalja EU, uključujući i preko 50 alumnija Professional Fellows Programa američkog State Departmenta. Ulaznice su besplatne za sve sudionike.

Skip to content