Kakvu osobu traže poslodavci? Postani intrapoduzetnik – povećaj svoje šanse u traženju posla.

Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Puno je govora o poduzetnicima, ljudima koji rade za sebe, kreiraju svoje dane i tijek poslovanja, ali u današnje vrijeme sve više se razvija jedna druga skupina ljudi koja postaje sve više popularna među poslodavcima, a to su intrapoduzetnici.

Ako baš niste upoznati s nazivom, niste jedini, ali ako se želite isticati od drugih na listi prijavitelja za posao ili želite više od trenutnog zaposlenja, onda čitajte dalje.

Intrapoduzetnici su kreativci koji su strastveni u dijeljenju svojih ideja kako npr. poboljšati dosadašnje načine rada. Želja im je da drugi vide njihove ideje i koriste ih svakodnevno te su oni zaslužni za poboljšanje i razvoj. Poduzeća dočekuju otvorenih ruku potencijalne zaposlenike koji  su kreativni, proaktivni i fleksibilni – drugim riječima “intrapoduzetnici”.

Traženi su upravo zato što omogućuju poduzeću da bolje posluje. Zaposlenici ostaju u svojim ulogama jer su zadovoljni i ispunjeni svojim radom, a poduzeća rastu jer zadržavaju najbolje zaposlenike s najboljim idejama – to je pogodna situacija za obje strane.

Poslodavci koji razumiju kako inovacije pokreću svijet, shvaćaju da zaposlenici mogu svojim idejama i znanjima znatno doprinijeti razvoju posla i trebaju imati mjesta za rast. Moraju imati slobodu kako bi preuzeli inicijativu i krenuli u izazove, zaposlenici koji su hrabri, ali neophodni za rast. Sve više poslodavaca shvaćaju važnost takvog načina rada i poticanja, jer živimo u vrijeme gdje su inovacije svakodnevnica i moraju biti u korak s promjenama na tržištu kako bi opstali i razvijali se, inače zatvaraju vrata svojeg poslovanja.

Iako nema zaposlenja koje se zove „intrapoduzetnik“ takav mindset se može uklopiti u bilo kojoj vrsti zaposlenja te se mogu steći vještine koje čine intrapoduzetnika.

Erasmus+ projekt  u kojem je VE-GO-RA partner, upravo potiče razvoj takvih vještina mladih, pratite nas dalje i saznajte više kako i vi možete promijeniti svoj način rada i razmišljanja u poslovnom okruženju.

Saznajte više o projektu FEENICS za jačanje Intrapoduzetničkih vještina.

Zadnje objavljeno

Poziv-Invento-Summit-Zagreb-22.03.2024

[POZIV]Invento Summit “The power of Intelligence – bez naknade

Kada i gdje? U petak, 22.ožujka 2024. godine u Hotelu Academia u Zagrebu. Na INVENTO Summitu očekuje se okupljanje preko 250 stručnjaka i profesionalaca iz preko 15 zemalja EU, uključujući i preko 50 alumnija Professional Fellows Programa američkog State Departmenta. Ulaznice su besplatne za sve sudionike.

Skip to content