NESET National Info day

Norveški fondovi - NESET - VEGORA
Autor posta

Razvojna agencija Vegora

NEETs’ Empowerment for Sustainable Employment in the Tourism sector

Osnaživanje mladih koji nisu zaposleni, ne obrazuju se i ne osposobljavaju (eng. NEET) radi održivog zapošljavanja u turizmu

 

Razvojna agencija VEGORA u suradnji sa Udrugom za promicanje aktivnog građanstva ECHO, kao partneri na projektu NESET financiranom od strane EGP-a i norveškog Fonda za zapošljavanje mladih, pozivaju Vas na Nacionalni info-dan projekta, koji će se održati 25. rujna 2020. godine s početkom u 10 sati na Pučkom Otvorenom Učilištu Velika Gorica (Vijećnica).

Glavni cilj projekta NESET je pružanje transnacionalne potpore održivoj integraciji mladih na tržište rada u turističkom sektoru, sa naglaskom na stvaranje uvjeta za zapošljavanje i poduzetništvo mladih osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Skupu će prisustvovati savjetnik i zamjenica šefa Misije Veleposlanstva Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj,  gđo. Homma Latif te predstavnici turističkih zajednica gradova Zagrebačke županije, visokih učilišta, srednjih škola te poslodavaca iz turističke industrije.

Hrvatska je suočena s ozbiljnim nedostatkom radne snage. Neusklađenost između obrazovanja i potreba gospodarstva, niske spremnosti za mobilnost unutar Hrvatske te deficit radnika u turizmu  zbog velikog broja ljudi koji odlaze na rad u druge države EU negativno utječu na hrvatsko tržište rada.

Prema podacima Instituta za turizam, problem radne snage  su nedovoljne vještine i kompetencije učenika koji završe trogodišnje i četverogodišnje srednje škole.

Veliki poslodavci uvode mjere za prilagodbu danim okolnostima, na primjer, kroz sigurnije oblike zapošljavanja, bolji smještaj za radnike, poboljšanje radnih uvjeta i veće plaće, ali većina poduzeća u sektoru turizma su mali poduzetnici, koji ili nemaju sredstava ili znanja ili mogućnost pravodobnog prilagođavanja.

Što se tiče manjka radne snage, vrlo je važno uskladiti obrazovni sustav s potrebama tržišta rada.

Ovim skupom želimo poslodavce iz sektora turizma, donositelje odluka, ali ponajprije mlade NEET osobe upoznati sa polazištima i ciljevima projekta NESET, kao i sa mogućnostima uključivanja u planirane projektne aktivnosti.

Ukoliko želite biti prisutni na eventu prijave su obavezne kako bi mogli organizirati sve potrebno radi epidemioloških mjera na snazi. Broj mjesta je ograničen. Prijavite se OVDJE.

GLAVNA STRANICA PROJEKTA NESET  – www.neset-project.eu

VE-GO-RA PROJEKT NESET – https://vegora.hr/projekt/neset/

EEA and Norway Grants stranica  – www.eeagrants.org

 

NESET - National Info Day - VEGORA i ECHO

Zadnje objavljeno

Skip to content